maanantai 17. syyskuuta 2018

Muutamia villatakkeja vuoden varrelta

Joskus viime talvena ja tänä kesänä puikoille pääsi kaksi takkia. Ne ovat olleet valmiina jo tovin. Toinen valmistui ennen Interpretations vol.5 ilmestymistä ja toinen alkukesästä. Jostain syystä kaikenlaista on tullut neuleiden kuvaamisen tielle ja kuvaaminen jäi. Viime viikonloppuna kuitenkin kuvattiin iso kasa neuleita ja nyt niitä hiljalleen tupsahtaa tänne blogiin.


Ohje: Joy (Rav)
Lanka: Pirtinkehräämön kampalanka
Puikot:3mm

Tämä oli siis testineule Interpretations vol.5 kokoelmaan. Malli on ihana. Pitsiä ja sileää neuletta on juuri sopivasti. Takki istuu myös todella hyvin hartioilta rakenteensa ansiosta. Pirtin kehräämön kampalanka tarttui mukaan edellisen kesän Mikkelin reissulta ja tuntui juuri sopivalta valinnalta tähän malliin. Takki pääsi mukaan myös maaliskuun Edinburghin reissulle ja osoittautui mitä parhaaksi lämmikkeeksi vaihtelevassa viileänkössä säässä. Nappien valinta taisi olla vaikeinta tässä takin neulomisessa, sillä ostin tähän takkiin ainakin kolmet ehkä jopa neljät napit ennen kuin löysin mieluiset. 

Ohje: Flying Donegal (Rav)
Lanka: Lentävän lapasen Soft donegal
Puikot:3mm

Tämäkin takki on testineule suunnittelijana Anna Johanna. Ihastuin takkiin Kierot puikot retriitissä nähdessäni Johanna lähes valmiin takin. Soft donegal langan pehmeys ja omanlainen rakenteensa houkutti ja Lentävän lapasen hyvän palvelun ansiosta sain tilattua lankaa vaikka lankaa ei vielä nettikaupasta löytynytkään. Puikoille takki pääsi heti kun langat tipahtivat postilaatikkoon. Väriltään lanka on ruskea mutta keltaiset tweed pilkut tekevät väristä moniulotteisen. Lanka on huikeaa blokatessa siitä aukeaa kierre ja lanka muuttuu pumpuliksi ei voi kun suositella. Ohje oli erinomainen. Selässä kulkee kolme palmikkoa, jotka nousevat kauniisti esiin nurjasta neulepinnasta. tykkään kovasti myös takin shaalikauluksesta. Takki on mukavan pitkä ja on päässyt ahkerasti käyttöön niinä viileinä päivinä mitä tälle kesälle sattui. Tämä takki pääsi mukaan Jyväskylän neulefestareille, mutta ei sille kyllä juuri käyttöä ollut auringon lämmittäessä. Vielä on esittelemättä kaksi huivia ja pipoa ja yksi takki nyt ainakin niin ja yhdet sukat eli voitte olla varmoja siitä, että postuksia on tänne tulollaan eli ensikertaan.


6 kommenttia:

 1. Oi tuo ruskea versio Flying Donegalista on tosi kaunis! Ihana väri! Näyttää muuten tosi kivalta farkkusinisen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tykkään kovasti pitää takkia farkkujen kanssa =D

   Poista
 2. Upea tuo Joy, paljon hienompi kuin ohjeen kuvissa! En oikein innostunut mallista aiemmin, mut nyt tämä kyllä pääsee jonoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun versio on pidempi ja minusta kunnon väri sopii hyvin tähän malliin.

   Poista
 3. En kestä, miten ihanat nää metsäkuvat Flying donegalista on. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon löytänyt huipun kuvauspaikan. Metsää, lampi, vanha laituri ja semmoinen laudoilla katettu polku rantaan!

   Poista