maanantai 24. syyskuuta 2018

Villalla pahaa maailmaa vastaan

Ystäväni joutuu tällä hetkellä taistelemaan, syöpää vastaan, koska hoidot ja leikkaukset ovat vieneet häneltä hiukset oli selvää, että tarvitaan pipoja. Neuloin ensin vihreän pehmeästä maito/merinovilla langasta ja toisen pehmeästä villaisemmasta langasta. Pipot ovat jo päässeet käyttäjälleen ja lämmittävät syksyn säissä. Fuck Cancer!Lanka: Knit picks Gloss
Puikot:2mm

Tämä on varsin tuttu malli ja mun miehen lempi pipomalli. Kaveri toivoi päähän hyvin istuvia pipoja, joten tämä tuntui itsestään selvältä valinnalta ja lisäksi lanka tuntui sopivan tähän täydellisesti. Piposta tuli juuri sopiva ja lankaakaan ei jäänyt pyörimään varastoihin. 

 


Ohje: Rutherford (Rav)
Lanka: Eijan Kudontaputiikki Maito/merinovilla lanka
Puikot:2,5mm

Ostin tämän langan reilu vuosi sitten Tampereella käydessä. Olen pari kertaa meinannut tämän ottaa puikoille, mutta jostain syystä se on jäänyt. Nyt kun tämä pipojen tarve tuli oli itsestään selvää, että tarvitaan pehmeää ja kutittamatonta lankaa ja tämä on juuri sitä. väri on kaunis ehkä hieman meleerautuva. Tämän kauniin yksinkertaisen mallin olen aiemminkin neulonut. 
Lanka: Väinämöinen sport
Puikot:2.25mm

Ihan tämmöiset perussukat jo tutuksi tulleella ohjeella. Lankana Väinämöisen paksumpi sukkalanka ja väri kanerva. Sopii syksyyn eikö vaan. Tykkään kyllä että Väiski on mukavan kestävä ja kauniisti värjätty sukkalanka. Mulla on aina hieman haasteita lankojen kanssa, jotka vaihtelevat väriä mielensä mukaan ja toisen näistäkin sukista aloitin aika monta kertaa, että värit lähtisivät edes suurinpiirtein samantapaisesti etenemään spiraalina. No kivat näistä tuli lopulta ja eiköhän näille saajankin löydy tarkoituksella tein isommat, koska joulu lähestyy ja lahjat pitää ottaa ajoissa puikoille. 


Eiväthän nämä pipot ketään paranna, mutta jos ne edes pitävät pään lämpimänä ja ehkä hieman sydämmenkin niin eiköhän villallakin voi taistella tässä maailmassa vastoinkäymisiä vastaan. Sukat ovat menossa joululahjaksi sopivalle kohteelle, jota ei tietenkään voi vielä paljastaa!!!!

6 kommenttia:

  1. Kauniita piposia. Tsemppiä ystävälle :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita pipoja! Varmasti lämmittävät niin ajatus kuin villakin. Voimia! <3

    VastaaPoista
  3. Rakkaudella tehty villapipo lämmittää sekä päätä että sydäntä. Voimia ystävällesi taisteluun, tsemppiä sinulle jaksamaan kulkea hänen tukenaan.

    VastaaPoista